Financieel management

Ondernemen is kansen benutten om klanten te helpen. Alleen dan is een onderneming succesvol . Dat betekent niet alleen het ontwikkelen van gewilde producten. Het is ook een slim en gedegen financieel beleid voeren. Juist daarmee valt veel winst te behalen..


Financieel Management gaat over de juiste investering doen. Met de passende financiering. Positieve resultaten behalen op basis van een degelijk plan. En altijd geld beschikbaar hebben om de lonen en rekeningen te betalen.

 

Een verantwoord financieel beleid vraagt veel tijd en aandacht. De specialisten van Bren ondersteunen u. In alle opzichten. Van betalingsmogelijkheden tot kredietverlening en verzekeringen. Denk ook aan het maken van de jaarrekening en het presenteren van de financiële cijfers.

 

Wilt u degelijk financieel management én meer tijd voor uw andere ondernemerstaken? Vraag ons voor een oriënterend gesprek. Telefonisch of via onderstaande button.

BREN brengt ondernemers verder


Financiering

Is die lening goed te dragen?

 

De ervaring leert dat veel ondernemers meer lenen dan nodig is. Hoe kun je de lasten laag houden? Een goede financiering begint bij de kritische aanschaf van middelen of bezittingen. Gevolgd door effectief beheer van de vorderingen en voorraden.

 

Bestaat dan nog de behoefte aan externe financiers? Dan kunnen wij als BREN Bedrijfsnavigatie u goede, draagbare financieringen aanbieden. Zoals door crowd funding, met participatiemaatschappijen of particuliere investeerders.

 

Kortom, Bren Bedrijfsnavigatie helpt u bij het organiseren van een passende financieringsstructuur. Vraag ernaar. Neem contact op met BREN. Dat kan telefonisch of via onderstaande button.

 

 

BREN kan u helpen bij het organiseren van een passende financieringsstructuur.


Beheer

Doen wat nodig is, hoe doe je dat?

 

Een goed beheer vraagt om veel kennis en inzicht. Wat hulp van buiten kan daarbij veel betekenen. Samen met u als onze opdrachtgever inventariseren wij de financiële werkwijzen. Inclusief de cultuur van een organisatie. Gelukkige mensen geven het beste van zichzelf om het bedrijf te laten groeien en bloeien.

 

De kunst van het besparen

Onze ervaring leert dat 90% van de organisaties kan besparen op:

  • Debiteurenbeheer, het zogenaamde Credit Control. Minder kosten van afboeking en betere liquiditeit.
  • Financieringen, de juiste (hoeveelheid) financiering voor de juiste (hoeveelheid) investering.
  • Proces inrichtingen:
    • Rendementsverbetering en professionalisering.
    • Voorkoming van winstverdamping als gevolg van onvolkomenheden in de processen.
    • Flexibilisering van de kostenstructuur.

 

Groei vraagt aandacht

Goed beheer betekent ook de groei effectief begeleiden: op tijd de structuur van de financiële processen aanpassen aan de snelle ontwikkelingen. Gaat het overhoopt een beetje minder? Of veel minder? Met effectieve faillissementspreventie kunnen we erger voorkomen. Bren helpt u bij het organiseren van een effectief en efficiënt beheer van de bedrijfsprocessen. Neem nu contact met ons op. Dat kan telefonisch of via onderstaande button.

 

Liquiditeit

De geldstromen op gang houden

Elke ondernemer weet dat liquiditeit belangrijk is voor de continuïteit van het bedrijf. Maar in de praktijk is niet altijd voldoende cash beschikbaar om aan kortlopende verplichtingen te voldoen. U wilt uw geld graag tijdig van uw klant ontvangen, maar wat als die zelf liquiditeitsproblemen heeft? Of denk aan deze financiële flessenhals: te hoge voorraadkosten kunnen op uw contanten drukken.

 

Een optimale bestel- en inkoopmethodiek levert u aanzienlijke besparingen op. En door een juiste planning van de kasuitgaven heeft u ook minder werkkapitaal nodig voor uw bedrijfsactiviteiten. Het opstellen van een goede dynamische liquiditeitenplanning is een vaardigheid die rust geeft.

 

BREN helpt u bij het organiseren van een effectief debiteuren- en voorraadbeheer.

 

Interesse? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via onderstaande button.